Četvrtak, 23 Prosinac 2010 10:20

2010. godina

Arhiva sadržaja za 2010. godinu

I još jedan trijumf za kraj...
U ovogodišnjem izboru za najsportaša grada Osijeka i županije Osječko-baranjske naslove najboljih osvojili su naši članovi David Šain te Maja Anić i Sonja Kešerac. Izbor se održava u organizaciji Glasa Slavonije, Zajednice športskih udruga i saveza Osječko-baranjske županije i Zajednice športskih udruga grada Osijeka te uz podršku sponzora. Više detalja prenosi Glas Slavonije u člancima od 21. prosinca i od 22. prosinca. S puno ponosa i velikim zadovoljstvom - i ovom prilikom čestitamo našim sjajnim veslačima! Ujedno je ovo prilika i za zaželjeti svima Vama koji pratite vijesti VK Iktus - Sretan Vam Božić, sretna Vam i uspješna Nova 2011. godina!

Održana redovna izborna skupština VK Iktus
Danas, u subotu 18. prosinca održana je redovna izborna skupština VK Iktus. Bila je to prilika da se uz aktivnosti vezane za (re)izbor aktualnog vodstva kluba svi još jednom podsjetimo na sjajne uspjehe koje su naši veslačice i veslači ove godine ostvarili. U prvome redu zlatnom Davidu Šainu te Maji Anić i Sonji Kešerac. Svi zaslužni su ovom prigodom i nagrađeni prigodnim poklonima. Ovo je ujedno bila i prilika da se pogleda unaprijed, na iduću - predolimpijsku godinu. Pokazano je uvjerenje da ima razloga za optimizam i da ti razlozi imaju snažno utemeljenje u našim sjajnim veslačicama, veslačima, trenerima sponzorima, uspješnoj klupskoj organizaciji te strpljivim i na pomoć spremnim roditeljima veslača. Daniel Srb, novi-stari predsjednik kluba ovom se prilikom svima zahvalio na uloženome trudu, na ukazanome povjerenju te nakraju svima zaželio sretne i blagoslovljene blagdane.

David Šain u 4x - ZLATO na SP-u!
Kao što smo i očekivali - naš sjajni četverac potvrdio je savršenu formu i dominaciju zlatnom medaljom u finalu SP-a jutros (po našem vremenu). Rezultate možete pogledati ovdje. Pročitajte i poseban članak posvećen našoj posadi.

Iktus je ukupni pobjednik PH-a!
Po šesti put zaredom, naš je klub osvojio ukupnu ekipnu pobjedu na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske održanom prošloga vikenda na Jarunu. U tijesnoj završnici Iktus je odnio pobjedu ispred Mladosti za nešto manje od četrnaest bodova.

Srebro i bronca na Europskom prvenstvu!
Na upravo održanom Europskom veslačkom prvenstvu u portugalskom Montemor-O-Velhu naši David Šain u četvercu na pariće (u ekipi s Martinom i Valentom Sinkovićem, te Damirom Martinom) i dvojac bez kormilara - Sonja Kešerac i Maja Anić osvojili su srebro, odnosno broncu. Svima iskrene čestitke!

Miholjska regata 2010.
Prema već dobro poznatoj tradiciji, naš klub i ove godine organizira Miholjsku regatu. To veslačko natjecanje na Dravi održat će se u nedjelju 03. listopada 2010. U očekivanju velikoga odaziva natjecatelja i gledatelja, te naravno, lijepoga vremena pozivamo vas da tu nedjelju rezervirate za veslanje.

I treće zlato na Svjetskom kupu!
Svjetska dominacija našega četverca na pariće potvrđena je i prošloga vikenda na trećoj regati Svjetskog kupa u Švicarskoj, na Rotsee jezeru kod Luzerna. Iako u fotofinišu, pobjeda nad Njemačkom potvrdila je opravdanost velikih očekivanja od naše posade. I naša posada djevojaka u dvojcu bez kormilara (Sonja Kešerac i Maja Anić) zauzele su vrlo solidno 8. mjesto u ukupnom poretku. Inače, svjetsko prvenstvo u veslanju ove godine je nešto kasnije nego inače (30.10. - 07.11.) na Novom Zelandu, i našim posadama trebat će dosta strpljivog rada i dobrog planiranja da se najbolja forma tempira dosta kasno za veslačku sezonu. Čestitke svima!

Novi uspjeh hrvatskog četverca!
I druga regata Svjetskoga kupa održana u Minhenu protekloga vikenda donijela je odličan rezultat hrvatskoga četverca na pariće u sklopu kojega vesla i naš David Šain (na slici prvi slijeva). Naš je četverac suvereno iskontrolirao utrku i ponovno u finalu pobjedio najveće rivale. Uspješno je nastupio i hrvatski osmerac u čijem je sastavu bio i Iktusov senior Ante Janjić. Osmerac je zauzeo ukupno peto mjesto u finalu. Iktusove seniorke Maja Anić i Sonja Kešerac nastupile su u dvojcu bez kormilara i zauzele 5. mjesto u B finalu (ukupno jedanaesto).

Svjetski uspjeh na Bledu!
Prva regata svjetskoga kupa donijela je sjajne rezultate - David Šain je u sastavu četverca na pariće pobijedio u finalnoj utrci - u direktnom dvoboju sa najjačim konkurentima: posadama Italije i Poljske. Potvrda je to očekivanja vrhunskih rezultata ove ekipe koju očito očekuju mnogi uspjesi. Na Bledu su nastupili i Ante Janjić u sastavu četverca bez kormilara, te Maja Anić i Sonja Kešerac u dvojcu bez kormilara.

Veslačka sezona se zahuktala
Sve topliji dani znače i da se veslačka sezona bliži svome vrhuncu, za neke prvenstvu Hrvatske, a za neke svjetskim (i europskom) prvenstvima. Kao priprema za najvažnije regate poslužile su i velika međunarodna regata u Zagrebu početkom travnja - Croatia Open, zatim Inter-City regata koje je ujedno i druga regata Kupa Miljenka Finderlea. Protekli vikend odveo je naše veslačice i veslače u susjednu Mađarsku na još jednu međunarodnu regatu u Szeged.

84. Otvoreno prvenstvo Zagreba
Veslačka sezona započela je otvorenim prvenstvom Zagreba na Jarunu protekloga vikenda. Naš je klub nastupio sa tridesetak posada i ostvario zapažen uspjeh. Veslačice i veslači našega kluba osvojili su osam zlatnih medalja ostvarivši solidan uspjeh za prvi ovogodišnji službeni nastup. Uz osvajače medalja kvalitetan nastup imali su i ostali naši predstavnici. Rezultati su dostupni na web stranici VSZ-a.

Počinje veslačka sezona 2010.!
Sezona je veslačima zapravo već odavno započela - već tamo uoči novogodišnjih blagdana s prvim testiranjima na ergometru. Budući nam je zima ove godine potrajala - a i još uvijek se ne da - na vodi se proveslalo jako malo kilometara. Time je još važniji našim seniorima postao odlazak na predproljetne pripreme ovaj vikend u već tradicionalnu bazu Zaton kod Šibenika. Na samome startu pogledajte koja nas sve natjecanja očekuju u Hrvatskoj po službenom kalendaru natjecanja HVS-a. A bacite pogled i na službena FISA natjecanja za ovu godinu.