Utorak, 29 Prosinac 2009 09:23

2009. godina

Arhiva sadržaja za 2009. godinu

Iktus - najuspješniji sportski kolektiv grada i županije
I kako je to već uobičajeno, šećer za kraj! U izboru najboljih sportaša i klubova grada Osijeka i Osječko-baranjske županije naš je klub osvojio nagrade u gotovo svim kategorijama. Više detalja može se pročitati u članku Glasa Slavonije. U svjetlu osvojenih priznanja pročitajte i razgovor s našim predsjednikom Danielom Srbom. U slavljeničkom tonu protekla je i redovna godišnja skupština našega kluba. Godina za nama ocijenjena je jednom od najuspješnijih u klupskoj povijesti. I ovaj je događaj medijski pratio Glas Slavonije i "naš" dragi Drago Kerže na čemu im se zahvaljujemo.

Sretan Božić i Nova Godina!
Svim svojim članovima, veslačicama i veslačima, trenerima, svim prijateljima veslanja i sporta želimo čestit i veseo Božić, kao i sretnu Novu 2010. godinu ispunjenu uspjesima i zdravljem!

Škola veslanja
Mali podsjetnik za roditelje i djecu rođene 1996.,'97. i '98.: škola veslanja održava treninge dva puta tjedno utorkom i četvrtkom u 10:00 i 15:00 sati. Ovisno o školskom rasporedu, izaberite termin i javite se voditeljici prof. Jasminki Kraljević Čolić. Zabavno i zdravo iskustvo je zagarantirano!

10. Miholjska regata u Osijeku
Kao što je već i uobičajeno, u Osijeku se s krajem rujna i početkom listopada (ove godine u nedjelju 04. listopada) održava Miholjska regata, ove godine jubilarna deseta po redu. Očekuju se gosti iz svih susjednih zemalja, lijepo vrijeme i zanimljivo sportsko natjecanje. Za eventualne upite, pojašnjenja i savjete obratite se mailom ili telefonom na 031 213 014.

Bronca i sa EP-a!
Na neposredno završenom Europskom veslačkom prvenstvu u Bjelorusiji naše su veslačice osvojile brončanu medalju za Hrvatsku. Maja Anić i Sonja Kešerac veslale su u disciplini dvojca bez kormilara te u konkurenciji sedam ekipa pokazale svoju veliku vrijednost. Broncu je osvojio i (osječanin) Mario Vekić u disciplini samca i konkurenciji 18 posada. Na ovome su natjecanju nastupili također i Iktusovci u disciplinama 4-M (konačno četvrti u B finalu, S. Pirić, V. Kolobarić, T. Bilan i B. Malić) te u osmercu (Janjić i Moguš u kombinaciji s više klubova, konačno prvi u B finalu). Pomalo u sjeni uspjeha na EP-u, još jedan veliki uspjeh našega kluba: po treći put zaredom Iktus je pobjednik veslačkoga kupa Hrvatske, Kupa Miljenka Finderlea. Pobjeda je izborena protekloga vikenda na Jarunu na završnoj regati Kupa. Rezultati su dostupni ovdje.

Iktus uspješan i na SP seniora!
Na netom završenom SP-u za seniore u Poljskom Poznanju Iktusovi predstavnici i ovaj su put dostojno predstavljali svoj klub, grad i državu. Tako je najuspješniji nastup imao David Šain kao dio reprezentativnog 4xM osvojivši 4. mjesto. Solidnim nastupom mogu se pohvaliti Sonja Kešerac i Maja Anić. One su osvojile 4. mjesto u B finalu (sveukupno 10. mjesto). Mirna, baš kao i 4-M (kojega je član bio i naš Ante Janjić) bili su 6. u B finalu (12. sveukupno). Rezultate i sve podatke s natjecanja pogledajte na worldrowing.com. Čestitke svima!

Iktus i na SP-u za juniore
Ovoga se tjedna u Francuskoj održava i Svjetsko prvenstvo juniora. U mjestu Brive-la-gaillarde natjecat će se 783 natjecatelja iz 66 veslačkih reprezentacija, a među njima naći će se i veslačice i veslači Hrvatske. Kao što je već uobičajeno i Iktusovi veslači su dio hrvatske reprezentacije i to u disciplini četverca s kormilarom: Stjepan Steiner, Hrvoje Knežević, Matej Srb, Marko Zelenić, a kormilar je Filip Malić. Kao dio rezervne posade dvojca na pariće otputovao je i Josip Svoboda (u posadi sa vukovarcem Zvonimirom Tvorekom). Hrvatsku će predstavljati i 4x juniorki, 4x juniora, 1x juniora, 2- juniora, 4- juniora, 2x juniora. Sa našim veslačima je otputovao i trener Branimir Steiner kao dio stručnog tima reprezentacije. Rezultate, kao i obično, pratite na web stranicama FISA-e.

David Šain donio svjetsko zlato našemu klubu!
Na Svjetskom prvenstvu do 23 godine održanom u Češkoj, u Račicama, četverac na pariće u kojem je veslao i naš David Šain suvereno je osvojio zlatnu medalju. Naš je četvrac pobijedio u sve tri odveslane utrke još jednom pokazavši da je pred njima vrlo svijetla i uspješna budućnost. Uz Davida, posadu su činili i Valent i Martin Sinković (HVK Mladost) te Damir Martin (VK Trešnjevka). Uz četverac na pariće, na SP U23 nastupili su još i 4- (Vjekoslav Kolobarić, Stjepan Pirić, Bojan Malić (Iktus) i Tomislav Rubinjoni (VK Trešnjevka) 4+ (Nikola Zunić i Stjepan Matić (VK Mladost) te Darko Malbašić i Josip Maretić (VK Jadran ZD)), 1x laki senior (Marko Kušurin - VK Trešnjevka), 2x seniori (Ivan Rom -VK Mladost) i Sven Bohnec (VK Korana), 1x seniori Mijo Rubelj - VK Marina, Kaštela) te 1x seniorke Marcela Milošević (VK Korana). Rezultati su dostupni na stranicama FISA-e. Velike čestitke svima, a posebno Davidu!

Iktus je ponovno najbolji klub u Hrvatskoj!
Na Prvenstvu Hrvatske za juniore i kadete održanom u Zagrebu od 03. do 05. srpnja naši su veslačice i veslači po peti put potvrdili da su ukupnim ekipnim učinkom jednostavno najbolji. Prema konačnoj bodovnoj listi naš je klub odnio pobjedu ispred zagrebačkih klubova Mladosti i trećeplasirane Trešnjevke. Ne manje važno, ostalo je nezabilježeno na našim web stranicama, fantastičnim nastupom na drugoj regati Svjetskoga veslačkoga kupa u Minhenu krajem lipnja reprezentativni četverac na pariće kojega je činio i naš David Šain pobijedili su u finalnoj utrci između ostalih i olimpijske pobjednike Poljake. Čestitke svima koji su doprinijeli svojim radom i trudom ovim sjajnim rezultatima!

Prva regata Svjetskoga Kupa, Banyoles, Španjolska
Za vikend 29.-31. Svibnja u Španjolskoj odražat će se prva ovogodišnja regata Svjetskog veslačkoga kupa. Od ukupno 11 prijavljenih veslača za hrvatsku reprezentaciju, troje je iz našega kluba: David Šain (u 2x sa Damirom Martinom), Ante Janjić (u 4- Bogdan, Stojčević i Banovac) te naša Mirna Rajle Brođanac, prijavljena u već tradicionalnu disciplinu 1xLW. Sve njih očekuje naporan raspored i težak rad u brojnoj i dobro pripremljenoj konkurenciji. Startne liste, prijave i rezultate pratite i na FISA stranicama. Svima puno sreće i uspjeha!

Croatia Open
Subota i nedjelja 18. i 19. travnja bili su rezervirani za nastup naših veslačica i veslača na Croatia Open regati na zagrebačkom Jarunu. Ova velika međunarodna veslačka priredba pokazala se kao dobra prilika za dokazivanje velikih potencijala i stjecanje važnog iskustva velikog natjecanja. Naši su natjecatelji bili izvrsni predvođeni Davidom Šainom koji je u skifu osvojio četvrto mjesto, dok je u dublu s Damirom Martinom pobijedio brojnu i vrlo kvalitetnu konkurenciju. Za više detalja i rezultate pogledajte službenu web stranicu regate.

Počinje sezona regata!
Nakon zimske (regatne) pauze i perioda priprema dolazi vrijeme natjecanja. Ljepše vrijeme i više temperature omogućavaju već neko vrijeme i izlaske na vodu. Naši su se veslačice i veslači već naveliko počeli pripremati na vodi, a jedno od prvih konkretnih natjecanja održava se danas (petak, 27.03.) u Zagrebu na Jarunu. Veslat će se daljinska regata ( pogledajte raspis/poziv) 4x2000m.

Krešimir Ižaković je izbornik reprezentacije!
Sa malim zakašnjenjem ali zato sa velikim ponosom i zadovoljstvom objavljujemo i vijest da je naš najuspješniji trener Krešimir Ižaković izabran na natječaju Izvršnog odbora HVS-a za izbornika svih selekcija hrvatske veslačke izborne vrste. Na taj način prepoznat je dugogodišnji rad i iskustvo našega trenera, a u isto vrijeme i priznati vrijedni rezultati stečeni radom sa veslačicama i veslačima Iktusa.