Ponedjeljak, 19 Prosinac 2005 08:58

2005. godina

Arhiva sadržaja za 2009. godinu

19.12.2005. Osijek
U subotu 17.12. održana je redovna godišnja skupština našega kluba. Bila je to prilika da se podvuče crta ispod ovogodišnje sezone: rezultatski, financijski, organizacijski... Pročitajte neke podatke iz izvještaja za ovu i plana za iduću godinu. Medijski nas je, kao i obično, pratio i Glas Slavonije i gospodin Kerže.

08.12.2005. Osijek
Nakon poduže stanke, evo i nove vijesti: krajem proteklog mjeseca u našem klubu odvijalo se testiranje naših veslačica i veslača - juniora i seniora. Veslalo se na 6 km, a rezultati pokazuju određeni napredak u odnosu na prošla testiranja.

13.10.2005. Osijek
Miholjskom regatom u Osijeku završena je veslačka sezona u našemu klubu. Nakon kraćeg (ali zasluženog) odmora veslačice i veslači nastavljaju sa treninzima i polaganim pripremama za narednu veslačku godinu. I škola veslanja već radi "punom parom". Iako je Drava ovih dana poprilično nemirna i brza, a jutra i večeri hladni i magloviti veslačkih čamaca na vodi ne nedostaje.

04.10.2005. Osijek
Završena je i naša, Miholjska regata. Nastupilo je tristotinjak veslačica i veslača iz naše zemlje kao i iz Mađarske i Slovenije. Održane su 24 zanimljive utrke u 18 disciplina u prohladnom i maglovitom jesenskom ugođaju na rijeci Dravi. Velika hvala svima koji su sudjelovanjem doprinjeli uspjehu ove priredbe! Ovo je ujedno i poziv za narednu godinu: da nas bude još više i da natjecanja budu još uspješnija!

26.09.2005. PRVACI SMO !!!
Nakon jučer završenog Prvenstva Hrvatske i podvlačenja crte, rezultat je fantastičan: Iktus je (opet) ekipni prvak Hrvatske! Zahvaljujući sjajnim nastupima svih kategorija veslačica i veslača ostvaren je nastavak dominacije našega kluba unutar granica RH. Detaljnije rezultate potražite u našem Kalendaru regata. Iskrene čestitke svima koji su (o)branili narančastu boju protekloga vikenda na Jarunu.

23.-25.09.2005. Zagreb, 15. Prvenstvo RH
Pred kraj ove uzbudljive veslačke sezone, došlo je na red i prvenstvo Hrvatske. Više detalja o rasporedu, prijavama i bodovanju na PH pogledajte na stranicama HVS-a.

28.08.-04.09. Gifu, Japan, FISA WRC
Bliži se i vrhunac veslačke sezone: seniorsko svjetsko prvenstvo. Ove godine u dalekom Japanu, natjecat će se više od 1000 natjecatelja sa pet kontinenata. Hrvatsku će predstavljati 4 posade: 2-, 2x i 8+ i naša Mirna Rajle-Brođanac. Uz stručnu podršku trenera Krešimira Ižakovića Mirna će juriti prema jednoj od medalja. Ovakva očekivanja imaju uporište u Mirninim sjajnim rezultatima ove godine kao i istreniranoj vrhunskoj formi.
Rezultate utrka moći ćete pratiti, kao i obično, uživo. Svima želimo puno uspjeha!

03.-06.08.2005. Brandenburg, Njemačka, Junior WRC
Od utorka 03.08. kreću natjecanja na SP juniorki i juniora. Na prirodnoj veslačkoj stazi jezera Beetzsee 50-tak km udaljenoj od Berlina natjecat će se 689 sportašica i sportaša iz 50 zemalja u 223 posade. Hrvatsku predstavlja šest posada: JM2-, JM4-, JM1x, JW2x, JM2x i JW4X. Štrokerica četverca na pariće veslačica je našeg kluba Maja Anić. Također, vođa iste ekipe naš je trener Davor Brust. Stanje prijava po posadama možete provjeriti ovdje,a rezultate za vrijeme natjecanja možete pratiti i uživo. Kao i obično: svima puno uspjeha i sportske sreće!

24.07.2005. Amsterdam, U23 WRC
Naš je četverac zauzeo solidno (i uvijek nesretno) četvrto mjesto u finalnoj utrci iza posada Njemačke, Italije i Rumunjske. Rezultate njihove finalne utrke pogledajte ovdje. Za sve ostale rezultate slijedite ovaj link.

21.-24.07.2005. Amsterdam, U23 WRC
Od sutra, 21.07. (četvrtak) započinju natjecanja na Svjetskom prvenstvu za veslačice i veslače do 23 godine u Amsterdamu. Organizator najavljuje rekordni broj nacija (51) koje predstavlja preko 700 veslača u 19 disciplina. I na ovom velikom natjecanju naš klub ima svoje predstavnike i to u četvercu s kormilarom: Mate Moguš, Ante Janjić, Dinko i Dejan Radmanić, te kormilar Dino Smolić. Njima, a i svim ostalim hrvatskim predstavnicima želimo puno sreće i uspjeha!

12.07.2005. Otvoreno prvenstvo Vojvodine, Subotica
Proteklog je vikenda na jezeru Palić održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine, na kojemu su nastupili i veslačice i veslači našeg Iktusa. U konkurenciji od 14 klubova iz Mađarske, Bugarske, SCG, Makedonije i Hrvatske naši su predstavnici nastupili u 15 disciplina s 21 posadom. Rezultatima možemo biti vrlo zadovoljni jer nakon zbrajanja učinjenog utvrđeno je da je naš klub bio najuspješniji (tri prva, sedam drugih i tri treća mjesta).
Ostatak vijesti pročitajte u Glasu Slavonije.

02.07.2005. Almeria, MI
S ponosom javljamo da je naša Mirna osvojila zlato u finalu njene discipline (skif lake seniorke) u subotu na Mediteranskim igrama. Ona je zlatnu medalju s vremenom 3:38.82 osvojila ispred Grkinje Chrysi Biskitzi i Španjolke Mas de Xaxars. Evo nakoliko Mirninih dojmova: "Jako teško sam se priviknula na činjenicu da je ovo upola kraća staza, moj ritam je podešen na 2000, a ne na 1000 metara. Ipak, uspjela sam u samom finišu preteći suparnice, imala sam dovoljno snage 'potegnuti' do zlata. Žao mi je Skelina, izgubili su medalju na tragičan način." Uz čestitke Mirni i treneru Ižakoviću, želimo Mirni jednako uspješan i nastavak sezone....