Petak, 14 Prosinac 2007 09:01

2007. godina

Arhiva sadržaja za 2007. godinu

Blagdanski dani su blizu...
Sretne i vesele blagdane svim veslačicama i veslačima, djelatnicima kluba, prijateljima veslanja i našega kluba, sportašicama i sportašima, te svim ljudima dobre volje želi VK Iktus.

Redovna godišnja skupština
U subotu 15.12 s početkom u 9 sati, održat će se redovna godišnja skupština. Predsjednik Skupštine našega kluba g. Gordan Matković poziva sve članove našega kluba na redovnu izvještajnu skupštinu koja će se održati u prostorijama restorana Iktusa. Ukratko, planirani sadržaj skupštine kretat će se oko izvještaja o rezultatima prošle godine te planova za iduću godinu. Biti će dodijeljena i već tradicionalna priznanja istaknutim članovima.

I na kraju sezone...
Sa manjim zakašnjenjem, a umjesto konkretnih rezultata Miholjske regate i zahvaljujući Vladi Čavloviću i Milivoju Šimiću pogledajte par fotografija snimljenih za vrijeme regate.

I Veslački kup je naš!
Nakon sjajnog "come backa" naše Mirne Rajle Brođanac na SP u Minhenu ove godine (osvojila je 4. mjesto), stigla je još jedna potvrda uvjerljive dominacije i vrhunske kvalitete rada našega kluba. Rezultati zadnje finalne regate Kupa bit će uskoro dostupni na web stranicama VSZ-a. U nedjelju 16.09. nastupili smo i na Mariborskoj regati. I tamo smo bili najuspješniji hrvatski klub, ukupno treći iza domaćina i Bleđana. Pogledajte rezultate regate u Mariboru. Kad pregledate rezultate, otklikajte do galerije i pogledajte slike iz Zagreba i Maribora.

Raspis za Miholjsku regatu 30.09.2007.
VK Iktus i ove godine Vas poziva na Miholjsku regatu. Regata će se održavati 30. rujna 2007. na rijeci Dravi, a očekuje se nastup više stotina veslačica i veslača iz Hrvatske i inozemstva.

Svjetsko U23 prvenstvo
Škotski Strathclyde bio je prošloga vikenda središte veslačkoga svijeta veslačica i veslača seniora do 23 godine. Naši su veslači svojim nastupom potpuno opravdali povjerenje izbornika: David Šain je u dublu sa Valentom Sinkovićem osvojio izvrsno 4. mjesto, dok je četverac bez kormilara u čijem su sastavu bili i naši veslači Ante Janjić i Mate Moguš (zajedno s Silviom Šupićem i Alenom Banovcem) bio drugi u malome finalu. Detaljnije rezultate pronaći ćete na FISA-inim stranicama. Sljedeća velika natjecanja na kojima ćemo moći navijati i za naše veslače su SP Juniora u Pekingu i SP seniora u Minhenu.

Potvrđen naslov prvaka Hrvatske!
Izvrsnim nastupima prošloga vikenda (14. i 15.07.) na zagrebačkome Jarunu naši veslačice i veslači mlađih uzrasnih kategorija uspješno su potvrdili naslov sveukupnog klupskog prvaka Hrvatske za 2007. godinu. Dakle, ono za što su nam seniori dali prava nadati se, ostvarili su naši kadetu, mlađi juniori i juniori na najbolji način pokazujući da naš klub zaista uspješno radi. Konkretniji rezultati i linkovi biti će dostupni kroz nekoliko dana. Sportski pozdrav!

Prvenstvo Hrvatske za seniore i veterane, Zagreb 12. i 13.05.2007.
Naš je klub na najboljem putu da i ove godine, po treći put - zaredom, osvoji prvenstvo R. Hrvatske u sveukupnom bodovanju nastupa svih posada hrvatskih klubova. Zaključak je to koji se nameće nakon završenog prvog dijela PH za seniore i veterane (pogledajte poredak). Pojedinačne rezultate naći ćete na stranicama HVS-a. Ukupno, imali smo 6 zlata, 2 srebra i 3 bronce.

Croatia Open, Zagreb 14. i 15.04.2007.
24. po redu Croatia Open proteklog je vikenda bila prva ovogodišnja prava međunarodna provjera naših veslačica i veslača. Nastupalo je 1200 natjecatelja iz osam zemalja i u tako brojnoj i prilično kvalitetnoj konkurenciji naši su se veslačice i veslači našli čak 19 puta u A finalu, a od njih je čak 11 donijelo kući i medalju: 3 su zlatne i po četiri srebrne i brončane.

1. regata Veslačkog kupa, Zagreb 30.03.2007.
Nakon duge i ponekad zamorne zime tijekom koje se ipak uspjelo skupiti i dosta "vodenih" kilometara naše su veslačice i veslači na najbolji mogući način pokazali da i od ove veslačke sezone možemo očekivati odlične rezultate. Protekle subote na Jarunu je odveslana prva regata Veslačkog kupa. Naše su posade sakupile najveći broj bodova tako da je nakon prve "tekme" Iktus u vodstvu sa 94 boda (ispred Trešnjevke sa 77 bodova). Sa ove regate dobili smo i lijepu kolekciju fotografija koje možete pogledati u našoj galeriji. Petak uoči utrke, u subotu i u nedjelju održavale su se i kriterijske utrke seniora za ulazak u reprezentaciju. Nastupili su i naši predstavnici (iako ne svi).

Počinju i vodene pripreme
Unatrag nekoliko dana održavao se i drugi veliki krug ergometarskih testiranja, ovaj puta na 2 km. Također, ovih dana naše seniorke (Mirna Rajle Brođanac i Sonja Kešerac) i senior (David Šain) odlaze na reprezentativne pripreme, već tradicionalno u Zaton kod Šibenika. Tamo će imati priliku već sada pokazati svoje kvalitete, te ih ujedno i dokazati na planiranoj (isto tako već tradicionalnoj) daljinskoj regati Šibenik - Zaton.

Rezultati testiranja na 6 km
Vikend iza nas bio je u znaku testiranja neših veslačica i veslača. Rezultati testiranja na veslačkim ergometrima na 6 km važan su pokazatelj stupnja pripremljenosti uoči početka "vodenih" priprema.

Nagrade... nagrade...
Neposredno pred kraj protekle godine održala se tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportaša, sportskih djelatnika i sportskog kolektiva našega grada i županije. Ova se dodjela nagrada već gotovo 50 godina održava u suradnji Glasa Slavonije, Zajednice športskih udruga i saveza Osječko-baranjske županije, Zajednice športskih udruga Osijeka te uz pokroviteljstvo Jadranskog i Euroherc osiguranja.

Našem je klubu, drugi puta zaredom, dodijeljeno priznanje za najbolji sportski kolektiv (zbog osvajanja titule najuspješnijeg kluba PH, kao i zbog niza uspješnih pojedinačnih nastupa). Nagradu "Kuna" za najdarovitije sportaše među ostalima primio je i naš veslač David Šain, a nagradu za najboljeg trenera primio je naš trener Branimir Steiner.

Nekoliko dana nakon "Glasove" dodjele, održana je i svečanost dodjele nagrada Osječko-baranjske županije. Nagrade su se po prvi puta dodjeljivale u obliku jednokratne stipendije (A kategorija 16 000 kuna, nadalje po 12000, 9000 te po 6500 kuna). Ove vrijedne darove dobili su Mirna Rajle Brođanac, Mate Moguš, Dinko i Dejan Radmanić, Stjepan Janjić (kao i Robert Seligman, gimnastičar), David Šain te još nekolicina sportaša iz drugih sportskih klubova.